Welke Etherische Oliën bij Goed Slapen van Jouw Kindje?

Aromatherapie slecht slapen kinderen

Een rustgevende avondroutine is van onschatbare waarde voor een goede nachtrust van kinderen. In dit opzicht kan aromatherapie met haar zachte geuren en natuurlijke eigenschappen ondersteuning bij het slapen gaan bieden. Laten we verkennen hoe aromatherapie doeltreffend kan worden geïntegreerd in de avondroutine van jouw kind, waardoor de slaapkwaliteit verbetert en een diepere rust wordt bereikt.

Welke Etherische Oliën kan je Gebruiken voor het Slapen?

Er zijn verschillende etherische oliën die bekend staan om hun kalmerende en ontspannende eigenschappen, die kunnen bijdragen aan een goede nachtrust voor kinderen. Lavendelolie is al eeuwenlang geliefd vanwege haar rustgevende effecten, die angst verminderen en de slaap bevorderen. Kamille-olie staat eveneens hoog aangeschreven om haar kalmerende eigenschappen en haar vermogen om een ontspannen sfeer te creëren voor het slapengaan. Andere effectieve oliën zijn onder meer sandelhout, bergamot en vanille, vanwege hun rustgevende geuren die de geest kalmeren en de slaap bevorderen.

Voor meer informatie over specifieke etherische oliën geschikt voor kinderen, bekijk dan onze zorgvuldig samengestelde oliën op onze website, speciaal ontwikkeld met de gevoelige zintuigen van kinderen in gedachten.

Ons advies is om aromatherapie vanaf 6 maanden in te zetten, niet eerder. Een aroma diffuser kan echter wel altijd gebruikt worden met alleen water erin om een betere luchtvochtigheid en luchtkwaliteit te krijgen in de slaapkamer. 

Etherische oliën geschikt voor baby's en kinderen

Enkele ideeën om aromatherapie te integreren

 • Voor het Avondeten: Begin de avondroutine door een heerlijke en rustgevende geur, zoals lavendel of mandarijn, te verspreiden terwijl het gezin zich verzamelt voor het avondeten. Dit helpt om een ontspannen sfeer te creëren.
 • Tijdens het Bad: Voeg een paar druppels van een kindvriendelijke olie toe aan het badwater. Dit kan een rustgevende ervaring creëren en jouw kindje voorbereiden op bedtijd.
 • Voorleestijd: Terwijl je een verhaaltje voorleest voor het slapengaan, laat een diffuser in de buurt zachtjes een kalmerende geur verspreiden. Dit helpt om een associatie van rust met het voorlezen te creëren.

Overwinnen van Slaapproblemen bij Kinderen met Aromatherapie

Veel ouders staan voor de uitdaging om slaapproblemen bij hun kinderen aan te pakken. Gelukkig kan aromatherapie een natuurlijke en effectieve methode zijn om deze problemen te verlichten. Meer weten over aromatherapie en de toepassingen bij baby's en kinderen?

Lees dan onze blog waarin we dieper ingaan op de verschillende aspecten van aromatherapie en hoe het jouw kind kan ondersteunen bij een goede nachtrust.

Nog Enkele Tips voor het Slapen Gaan

Om aromatherapie succesvol toe te passen, nog een paar tips.

 • Consistentie
  Gebruik aromatherapie elke avond als onderdeel van de slaaproutine. Dit helpt om ervoor te zorgen dat het lichaam leert dat het tijd is om te ontspannen en zich klaar te maken voor slaap.
 • Kies de Juiste Geuren
  Sommige geuren, zoals lavendel en kamille, zijn bijzonder effectief voor ontspanning en slaap. De samengestelde oliën op onze website zijn specifiek ontworpen met het oog op de behoeften van kinderen.
 • Veilige Toepassing
  Zorg ervoor dat je de diffuser op een veilige plek in de baby- of woonkamer plaatst, waar kinderen er niet direct mee in contact kunnen komen.

Creëer een rustgevende slaapomgeving voor jouw kinderen met aromatherapie!

De integratie van aromatherapie in de avondroutine van jouw kind kan een significante impact hebben op hun slaapkwaliteit en algehele welzijn. Door zorgvuldig samengestelde oliën te gebruiken en consistentie en veiligheid in acht te nemen, kunnen ouders een rustgevende omgeving creëren die bevorderlijk is voor een goede nachtrust. Onthoud dat elk kind uniek is, dus het kan nodig zijn om verschillende geuren en routines uit te proberen om te zien wat het beste werkt voor jouw kind.

Bekijk ons assortiment aan leuke aroma diffusers en veilige oliën speciaal ontworpen voor kinderen in onze webshop. Geef jouw kinderen de rustgevende ervaring die ze verdienen en laat ze genieten van een goede nachtrust elke nacht.
 

Veelgestelde vragen

Hoeveel druppels essentiële olie moet ik gebruiken voor mijn kind? 

Voor kinderen is het aanbevolen om 1-2 druppels essentiële olie per gebruik te verdunnen met een dragerolie of te gebruiken in een diffuser. Afhankelijk van de leeftijd kunnen meerdere druppels toegevoegd worden. 

Kijk bij onze adviezen voor een veilig gebruik

Kan aromatherapie helpen bij nachtmerries? 

Ja, bepaalde geuren zoals lavendel kunnen helpen om een rustgevende omgeving te creëren die angst vermindert en nachtmerries kan helpen voorkomen.

Hoe lang voor het slapengaan moet ik met de aromatherapie beginnen? 

Begin 30 tot 60 minuten voor bedtijd met het verspreiden van etherische/essentiële oliën om een ontspannen atmosfeer te creëren.

Zijn er bijwerkingen van aromatherapie bij kinderen? 

Bij correct gebruik en verdunning zijn bijwerkingen zeldzaam, maar het is belangrijk om te starten met kleine hoeveelheden om mogelijke huidirritaties of allergische reacties te voorkomen.

 

Terug naar blog