Gebruik van Etherische oliën bij baby's en kinderen

Etherische olie lavendel

Als ouder is er niets belangrijker dan ervoor te zorgen dat je kindje zich veilig en geborgen voelt. Ontdek hoe aroma diffusers en etherische oliën een positieve invloed kunnen hebben op de gemoedstoestand van je kind.

Op deze website vind je schattige aroma diffusers die speciaal ontworpen zijn voor de kleintjes. Deze diffusers kunnen in combinatie met specifieke oliën die zowel geschikt zijn voor baby's als voor wat oudere kinderen, aan een harmonieuze omgeving in huis bijdragen.

Welke Etherische Oliën bij Kinderen gebruiken?

Zendiffuser heeft vijf speciaal geselecteerde etherische oliën die geschikt zijn voor kinderen van verschillende leeftijden. Deze oliën zijn meervoudig en zijn samengesteld uit meerdere etherische oliën (ook wel blends genoemd).

Baby Love is een etherische olie die speciaal is ontworpen voor baby's vanaf 6 maanden. Deze geur is als een warme omhelzing en zorgt ervoor dat je kindje zich geliefd en geborgen voelt. Het heeft opbeurende eigenschappen, wat het perfect maakt voor de wat mindere dagen. Deze olie is uiteraard ook te gebruiken voor oudere kinderen. 

Etherische olie Baby Love voor baby's

Een goede nachtrust is essentieel, vooral voor baby's. Baby Slaap Lekker is ontworpen om je kindje te helpen gemakkelijk in slaap te vallen en rustig de nacht door te laten slapen. Het bevat lavendel en kamille, bekend om hun rustgevende eigenschappen. Geschikt voor baby's vanaf 6 maanden.

Soms hebben kinderen behoefte aan een extra knuffel, vooral wanneer ze te maken hebben met veranderingen. Kids Knuffel biedt precies dat - een gevoel van veiligheid en vertrouwen. Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Kids Love is een geur die kinderen vanaf 2 jaar in staat stelt om lekker te spelen en plezier te maken. Het werkt als een zonnetje in huis en beschermt kinderen tegen van anderen, waardoor ze minder last hebben van elkaar en niet uitgeput raken. Ingrediënten zoals sinaasappel en citroen maken dit tot een vrolijke keuze. Het zorgt voor een fijne sfeer. 

Voor kinderen vanaf 2 jaar die wat meer zelfvertrouwen kunnen gebruiken, hebben we Kids Zelfverzekerdheid. Deze etherische olie geeft je kindje wat meer daadkracht en plaatst hen op een vriendelijke manier stevig op de grond. De energie komt beter in het lichaam te zitten, vooral in het onderlichaam waar de eerste twee chakra's zorgen voor actie en daadkracht.

Etherische oliën voor kinderen

Ook de andere etherische oliën op deze website kunnen gebruikt worden bij de wat oudere kinderen. Afhankelijk van wat je wilt bereiken, kies je de meest geschikte olie. Gebruik de geuren pepermunt en eucalyptus in ieder geval niet bij kinderen onder de 3 jaar. 

Doseerschema Veilig Gebruik van Etherische Olie in Aroma Diffuser 

Veiligheid staat voorop bij het gebruik van etherische oliën voor kinderen. Daarom is er een duidelijk doseringsschema opgesteld, zodat je precies weet hoeveel druppels etherische olie veilig zijn voor verschillende leeftijdsgroepen.

  • 0 - 6 maanden: 0 druppels
  • 6 - 24 maanden: 2 druppels
  • 2 - 4 jaar: 2 - 4 druppels
  • 4 - 8 jaar: 4 - 6 druppels

Aromatherapie in de Baby- of Kinderkamer

Het gebruik van een aroma diffuser in de baby- of kinderkamer kan een wereld van verschil maken. Hier zijn enkele tips om deze magische tool effectief te gebruiken.

  • Voor het slapengaan: Een aroma diffuser is ideaal om een rustgevende sfeer te creëren voor het slapengaan. Voeg een paar druppels van de geschikte etherische olie toe en zet de diffuser aan een uur voordat je kindje naar bed gaat. De kamer zal gevuld worden met een kalmerende geur die je kindje helpt te ontspannen en in slaap te vallen.

    Lees ook:Welke Etherische Oliën bij Goed Slapen van Jouw Kindje?

  • Overdag: De aroma diffuser kan ook overdag gebruikt worden. Kies een opbeurende geur zoals Baby Love of Kids Love om een positieve sfeer te creëren in de slaap- of speelkamer. Laat de diffuser zachtjes de heerlijke geur verspreiden, terwijl je kinderen genieten van hun activiteiten of heerlijk in de box liggen te spelen. 

Voor meer tips en informatie over het gebruik van een aroma diffuser bij baby's en oudere kinderen: Leuke Aroma Diffusers voor in de baby- en kinderkamer

Bekijk de webshop en ontdek schattige aroma diffusers.

 

Veelgestelde vragen

Vraag: Zijn etherische oliën veilig te gebruiken bij kinderen?

Antwoord: Ja, maar het is essentieel om de juiste etherische oliën te kiezen en ze op een veilige manier te gebruiken, vooral bij jonge kinderen.

Vraag: Hoe kan ik essentiële oliën veilig gebruiken bij kinderen op de huid? 

Antwoord: Essentiële oliën moet je altijd verdunnen, zeker voor gebruik op de huid van kinderen worden aangebracht. Gebruik 1 druppel etherische olie per 2 theelepels draagolie voor kinderen ouder dan 2 jaar, en één druppel per eetlepel draagolie voor oudere kinderen.

Vraag: Zijn roomsprays met etherische oliën geschikt voor kinderen?

Antwoord: Ja, maar zorg ervoor dat de spray goed is verdund en dat de etherische oliën veilig zijn voor kinderen voordat je ze gebruikt. De roomsprays op deze website zijn op de juiste manier verdund en veilig in gebruik.

Vraag: Is het veilig om etherische olie bij baby's te gebruiken?

Antwoord: Het wordt over het algemeen aanbevolen om voorzichtig te zijn met het gebruik van etherische oliën bij baby's, vooral bij jonge zuigelingen. Lees ook de bovenstaande adviezen en de blog Veilig gebruik van Aroma Diffusers bij knderen

 

Terug naar blog